Metal Stamping and Tool & Die Conference

Metal Stamping and Tool & Die Conference

Schedule

Tuesday, January 28, 2020

8:00 a.m. - 9:00 a.m.

Registration / Breakfast / Exhibits Open

9:00 a.m. - 9:15 a.m.

Welcome / Introductions / Sponsor Acknowledgements

9:15 a.m. - 10:15 a.m.

Keynote –
Industry 4.0 – Smart Manufacturing Initiatives at Ford Motor Company

Jason Ryska Ford Motor Company Chief Engineer, North American Stamping Operations
10:15 a.m. - 10:30 a.m.

15-minute Break

10:30 a.m. - 11:30 a.m.

Application of Industry 4.0 in Metal Stamping

Hyunok Kim, Ph.D. Technical Director, Edison Welding Institute
11:30 a.m. - 1:00 p.m.

LUNCH / EXHBITS OPEN

1:00 p.m. - 2:00 p.m.

Dynamics Considerations for Optimized CNC Milling Parameter Selection

Tony Schmitz, Ph.D. Professor, University of Tennessee Knoxville
2:00 p.m. - 2:15 p.m.

15-minute Break

2:15 p.m. - 3:15 p.m.

Additive Manufacturing Applications for Metal Stamping Processes & Dies

Andrej Nycz, Ph.D. Senior R&D Staff, Oak Ridge National Laboratory
Mark Noakes, Ph.D. Senior R&D Staff, Oak Ridge National Laboratory
3:15 p.m. - 3:30 p.m.

15-minute Break

3:30 p.m. - 4:30 p.m.

Welding Tool Steel Effectively

Berth Nilsson Welding R&D, Uddeholm AB, Hagsfor, Sweden
4:30 p.m. - 5:30 p.m.

RECEPTION / EXHIBITS OPEN

 

Wednesday, January 29, 2020

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

Registration / Breakfast / Exhibits Open

9:00 a.m. - 10:00 a.m.

Keynote –
Tool & Die Industry Update & Forecast

Laurie Harbour President, Harbour Results
10:00 a.m. - 10:15 a.m.

15-minute Break

10:15 a.m. - 11:15 a.m.
11:15 a.m. - 11:30 a.m.

15-minute Break

11:30 a.m.

BREAKOUT SESSIONS

12:30 p.m. - 1:30 p.m.
Lunch

1:30 p.m.

BREAKOUT SESSIONS

2:30 p.m. - 2:45 p.m.

15-minute Break

2:45 p.m. - 3:45 p.m.

Mistaken Identity – Are You Your Job?

Adam Argullin Speaker/Trainer/ Drummer, Adam Argullin Mallets
3:50 p.m.

PRIZE DRAWINGS

4:00 p.m.

Adjourn

 


 

Marianne Sichi

Technical Program Manager

(216) 901-8800
Email Marianne

Sponsorship Information

Top